My Cooking Dairy ..... From touch of my hand .... Some my story

Tuesday, June 5, 2012

Tiramisu Cup Cake

Salam semua.......
Tiramisu versi cupcake pulak........
Sponge cake adaptasi dari SINI dan toppingnya adunan cream cheese dari SANA



TQVVM kpd yg sudi terjah sini dan komen...hanya jutaan terima kasih shj yg mampu ida katakan. Kpd yg b'tanya kt komen esp Norasikin ....ida bakar terus kek di dlm acuan cc ni, bila kek sejuk sikit, baru ida basahkan atasnya dgn air nescaffe dan topping dgn cream cheese serta hias......mcm buat lain2 tiramisu juga.

15 comments:

Qasey Honey said...

comeiiinye...suka tgk cup tu yg cntik2 tu...mmg musim tiramisu skrg ni kan...sedap..nyumm2

nur easy said...

betul tu.. comel2 je semuanya

sabar dubai said...

salam kak ida....ohayou....cantik laaa tiramisu cupcakes ni..kalo nk buat makan2 pon senang kann

Ummi said...

Fuuuhhh Ida cayang...sangat mengancam tiramisu dlm bekas cupcake gitu....leh bg akak 3 bekas x? ^__^

Ucu Faridah said...

fuyooooo...banyak buat..pos2 lah kat ucu ni...
ida sihat...?

Acik Erna said...

assalam ida..comel dan tentu sedap sangat kan..rajin ida

Juwita Jamaludin said...

Comel2.. Dah tentunya yummy

Norasikin said...

cetak kek span saiz cupcake atau masak terus dlm cup?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ya ampun akak meleleh ayaq lioq tgk ni...sedapnyer....nak buat malas lagik uwaaaa

Subhie Arun said...

salam kak ida..comelnya cupcakes....
http://subhieskitchen.blogspot.co.uk

dapurCikWan said...

yummy! comel2...cute gitu ;)

Gee® said...

adussss...kenyang mata k.gee tengok tcc yg comel tu... hehehe

Asmara said...

cantiknya! ada majlis apa2 ke ni kak?

anie,Nagoya said...

aishemen....tergugat.lawo2 gmba ida.tergoda.rak kuih tu pun cantik.li kat sini ke?byk buat?anak2 ida mkn semua tu?kalo kita buat gerenti tak sesiap yg sudi n berani nak sentuh.hehehe....pelan2 akan idupkn blek my blog.miss u so much.ni dah nak panas mesti byk menu sejuk2.moga musim panas kita tak tumbang.thn ni musim panas tak blek mesia.kita lepak cuaca panas jepun ni.lain dr mesia.kan?

Cinta Misteri said...

Perghh menyelerakan btul...ni klau kt M'sia mau 8-10 hengget 1. Cup cake yg biasa pun dh 3 hengget. Tp apakn daya, buat sndri malas, bila dh jd feveret ank kenalah beli jugak. Hehehe...