My Cooking Dairy ..... From touch of my hand .... Some my story

Sunday, November 7, 2010

Hello Kitty Birthday Cake......siapa punya kek pulak?


Salam kembali ke udara.......kek ni bukan untuk anak ida tau,tapi untuk anak kawan. Kawan ida iaitu Amy mintak tolong buatkan kek birthday ni untuk anaknya Nina, kira dia tempah la ni & design ikut suka hati tuan yg membuatnya. Kali ni deco cake hello kitty pulak. Boleh la, ada la jugak rupa muka hello kitty kat situ......



Nina genap umur 5 tahun pada hari Ahad lepas. Bukan main suka lagi la dia dapat pulak kek Hello Kitty yang dia minat.



Adunan kek masih menggunakan resepi yang sama seperti kek princess sebelum ni, cuma kek tu plain jer, tak tambah serbuk koko. Nanti boleh la tinjau kat bahagian princess birthday cakes sebelum ni. Pas tu cream dia, ida pakai whipping cream sahaja.

8 comments:

izahdaut said...

kak idaaa.tangan seni tul..lawo la deco nyerr..i likee

Mas said...

betul tu kata izah....kalau mas keras rasanya nak mendeko......cantik betul kek tu.....caya la akakk..

Ida Ddapur said...

to izzah & mas...dik oiii, tok sah puji lebih2...kira boleh la...masih nak kena perbaiki lagi ni....akak belum sempat nak jejalan umah kekawan ni..nanti akak ronda2 bile free2

Yani said...

cantik tu... mesti tuan punya kek tu suka sgt..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ida..cantiknya kek!klu dekat dah lama menempahnya...

anie,Nagoya said...

sekom.....pndi tol ida mencoret kek ya..kalo kita tangan keras kekong kot?nak order tuk kek hubby bln 1 akan dtg.anta kat mesia ya..kita kat mesia.boleh??hihihihi...

yatie chomeyl said...

k.ida, bday ti minggu depe. nok tepoh retep ar kek lawa2 gini buleh ko? hehehe

Ida Ddapur said...

to k'yani....tq,mmg pun tuan dia suka sgt...

to atie...tq, bole la

to anie....nak tempah bole2 hi..hi

to tie....buleh, beres..nak wat muka gappo atas kek tu..he..he