My Cooking Dairy ..... From touch of my hand .... Some my story

Thursday, February 3, 2011

Banana Toast Bread


































Selain bubuh topping cam buat pizza tu.....boleh tukar versi banana topping ni pulak..lemak2 manis rasanyer...sedap dimakan panas2. Buat ni pun entah bila pun tak tau....belek2 pic dlm hard disk konon2 nak cari resepi yg paling simple la nak n3 mlm ni...haaa ada pun dia. Mudah jer la...sume dah biasa buat ni kut

Bahan-bahan:
  • Roti keping secukupnya...kalau nak potong bah.tepi kerak roti pun boleh
  • Soft marjerin @ boleh juga pakai butter utk sapu pada base roti
  • Pisang secukupnya.....dihiris nipis bulat
  • Apa2 parutan cheese....mozarella/mix cheese....ida letak sikit jer
  • Sedikit gula
  • Badam hiris
  • Kismis
Cara-cara;
  • Sapu roti dgn soft marjerin/butter, tabur sedikit cheese dan gula.
  • Aturkan pisang hiris, tabur lagi cheese dan sedikit lagi gula atasnya.
  • Aturkan badam dan kemudian tabur dgn kismis
  • Bakar di dalam oven yg dipanaskan sekejap lebih kurang selama 8 minit..@ lebih sedikit. Ida letak suhu 180 C

4 comments:

Nieza said...

wah sedap ni ida menu ni bagus utk org nk diet...haha ntah bila nk start diet pun tak tau la..:)

hana said...

simple2 camni mmg besttt! try letak pureen da.. sedappp...

Shireen Lee said...

Ida, thanks for posting comment in my blog. Anda sekeluarga dialu-alukan untuk datang mengunjungi pameran lukisan saya. Free Admission. Sehi mini kitte kudasai neee....:)

♥LOVE2COOK♥ said...

I always make something similar with pandan kaya, banana and mozarella topping. Ur version is simply provoking me now...hehe ;)