My Cooking Dairy ..... From touch of my hand .... Some my story

Sunday, October 3, 2010

Makan-makan lagi..my menu is chicken lasagna, bakso, rich blueberry pizza & blueberry cheese biscoti

Huhuhh....dah lama tak update blog, sibuk sangat ke aku ni? Dua hari ni pun penuh ngan aktiviti......... Ni bukan open house umah ida lagi tau...sebenarnya menu2 ni ida bawa ke jamuan hari raya group pelajar M'sia kat sini hari Sabtu semalam. Macam umah sendiri buat open house lagi la pulak...
Haa...nak tau apakah menu2 yg ada kat atas...ida buat bihun bakso..tapi bebola dagingnyer tdk sebulat yg diinginkan, pizza buah ( rich blueberry pizza ), chicken lasagna dan blueberry cheese biscoti.....resepi mintak ampun byk2....tunggu buat lagi baru letak resepi sbb tak sempat nak snap pic elok2.

Inilah dia my first chicken lasagna.....mintak maap ya, sekarang ngak boleh di potong lagi....kita sama2 mkn kat sana...itu pesanan kpd org2 di dalam rumah. For the first time i baked lasagna.....very creamy, next time nak kurangkan sikit creamy tu..kena kurangkan sedikit sos bechamel/sos putih dan keringkan sedikit sms memasak ayam dengan sos merahnya...but this taste also still yummy..licin dua2 bekas ni hari tu..


Pizza buah lagi.....Rich blueberry pizza...sekali kena serbu masa jamuan hari tu...sekejap ja dah licin juga..hi..hi entah sedap ke tidak tu? Gambar blueberry cheese biscoti konon2 la..dah tak nyempat lg nak close-up pic..ala cheese tu lebih kurang mcm buat tiramisu cuma tambah sedikit jem blueberry dlm cream tu, pas tu lapis2 je ngan biskut..ida pakai biskut merrie
...ha..ha kerja org malas kan...tapi licin jugak.



3 comments:

Yani said...

Nak gak la gi kat open house tu.. hehe

ijayuji said...

Salam kak ida! sedapppnyerrrrrr ada makan2, kita tak pernah pun buat sendirik lasagna, nanti2 lah :D pdhal dia punyer kulit tu dah lama beli eehhehe.... pizza buah mcm pelik jer dgr tp rasanyer mesti mcm makan roti buah2 kan kan :D
Kita sibuk tak abis lagi ni kak, byk aktiviti kat luar yg melibatkan sekolah dgn tadika, preparation untuk undoukai nanti :D mana yg sempat kita jalan2 kalau tak sempat kita jalan2 lepas free :-)

Ida Ddapur said...

wasslam ika...k'ida sebenarnya kat sini dah lama cari kulit lasagna ni..la ni baru je jumpa, dulu2 kat m'sia pernah le mkn..rasa tehingin nak mkn..puas cari baru jumpa
Pizza roti..hi..hi, ye la ika,lebih kurang sama rasa mcm roti buah jugak..saja je nak mempelbagaikan pizza..