My Cooking Dairy ..... From touch of my hand .... Some my story

Thursday, January 13, 2011

Blackforest Cake







































Selamat malam buat sume.......inilah dia salah satu kesibukan ida beberapa hari ni...jenuh juga nak siapkan deco 2 kek dalam satu hari.....ida letak dulu pic kek ni , kek kat atas tu untuk bawa esok ke hoikuen (tadika) QISTINA sebenarnya, sempena dia punya BIRTHDAY pada 14.01.2011 yg ke-6 thn. HAPPY BIRTHDAY MY SWEETHEART.
Mula2 tak plan pulak nak buat kek utk bawa ke tadika dia, tu yg ida terpaksa deco 2 kek dalam satu hari...nak cerita ni, sampai ke malam dok buat kerja ni..teruk betul. Kek yg 1 lagi akan dipotong kat umah....KEK APA? he..he suprise......tunggu kemunculannya tidak berapa lama lagi...RESEPI ni amik kat MYR oleh Sham1969.....resepi asal dari blog Mamawandiha. Ida buat kek span coklat dari resepi ni, mmg spongy kek span ida kali ni....deco tu tiru2 sikit. Lain2 tu idea sendiri...pakai hentam jer, senget - benget pun ada.
Thanks a lots untuk kedua2 nya.

RESEPI nanti ida enter kemudian k...nak titon ..ngantukkk sgt dah..nak menaip pun mata dah berpinau ni...mintak maaf, Gomen ne...

2 comments:

Nieza said...

Salam Ida, pandai dah la deco2 tu...nieza lum pandai lagi tapi teringin nk mencuba....btw happy birthday utk anak ida..:)

kak Erna said...

salam ida..pandai dah buat deco sendiri ye..
happy birthday juga buat Qistina..