My Cooking Dairy ..... From touch of my hand .... Some my story

Saturday, December 3, 2011

Jom pekena nasi beriani & roti naan....


Sekali sekala nak gak gantung periuk dok Jepun ni he.he.....Gambar2 kt restoren Zaeka ni ida amik masa spring hari tu rasanya. Kesukaran utk dapatkan gambar yg sempurna sbb dlm kedai terang benderang dgn lampu kuning. Ida saja jer tepek kat sini sebagai kenangan masa2 akan datang.
Hari tu kami pekena roti naan yang besar gedabak ni........mabelesss!!!
Nasi beriani ayam for me......pun sgt enak!!! harga pun sgt enakkk.hiiiiiiii.1480 yen rasanya, kalau convert duit kita dekat RM50 hinggit sepinggan...sbb bayar pakai yen, so pejam mata jer la.
Minuman lazim kt restoren india.....apa lagi lassi la. Ni plain lassi.
Aqil cakap best!!!
Ain lak tak terkata apa, tau makan jer la...tgk! penuh mulut2 makan....roti naan feberet anak2 ida.
Anak ida Qistina kt belakang & Miza kt depan, anak kawan ida, Amy...kami gether2 dtg mkn kt sini hari tu.
Piece!! dari kakak Qaisara

Abah & Ummi nak interprem gak..he..he




Gambar kat bawah nun pulak, masa gi makan kat Restoren Aladdin, restoren halal india juga, baru pegi lunch tghhari semalam. Harga menunya lebih murah daripada restoren Zaeka kat atas. Restoren dia lebih besar ruang kt dlmya, dua tingkat. Dua2 pun sedap la.  Kat dlm kedai ni pulak, tak bukak lampu, hanya bantuan cahaya kt luar jer....dh la hari smlm redup mendung jer. Gambar pun kurang memuaskan, pas tu tukang snap ni pun tak berapa pakar .Ada lagi satu restoren Bangladesh baru bukak, restoren Begum....situ pun sedap, masa kami pegi hari tu, menu masih limited.....sekarang dah banyak kut.

Sebahagian menu yang ada la...
Salad ni sedap la....
Manggo lassi pulak...
Kids naan set......
Cheese naan.......yummy!! tapi ida prefer yg plain jer, sbb cepat muak.....
Chicken tandoori...
My one....chicken biryani rice, lazat!
Kali ni pun pegi gather2 dgn kawan ida Amy. Masing2 sedang kusyuk menjamu selera.....oishiii katta!! Kenyang sampai ke petang rasanya utk dia org ni, tapi bagi ida rasa kenyang sampai ke malam......lain kali boleh datang lagi.

15 comments:

Acik Erna said...

assalam ida..sedapnya dapat makan2 macam tu.
sesekali gantung periuk memang best ida..relax rasanya,,

Amie said...

Selamat pagi Ida,
semuanya sedap belaka! banyak juga pilihannya ye ida.

Ucu Faridah said...

untung tu ida, kalau keyang sampai ke mlm....boleh lah gantung periuk selalu...

Mieza said...

Ida..sedanya naan..mieza suka naan cheese tu dan naan garlic..sedapnya..terus rasa mengidam nak makan naan..tp kat Tg Malim mmg tak der jual paling dekat kalau nak makan naan kena ke Rawang..perghhhh makan dgnayam tandoori...ni mau mieza start keta dan ke Rawang nih..nampak so tempting naan cheese tuh ida!

Gee® said...

sedapnya...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oishii sou
sini x der restoran india yg halal
so asyik mkn kat kedai pakistan tue jer la

tun_telani said...

wahh.. byk nyer kedai india kt sana. org jepun pandai ke makan tu? 50inggit sepinggan kak? huhu.. mmg pejam mata je la bayar kan.

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Semalam kak ros gi makan nasi daun pisang untuk dinner.Hari ni tengok nasi beriani ni lapar semula la

rahel said...

Selamat pagi Kak Ida..
waaa fengsan tengok nasik n ayam tu...makanan kesukaan kite la pulak..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ida..mahainya nasi beriani tu?...50 henggit?klu sedap mmg berbaloi lar..kaya tokey tu :D

maz said...

slm ida..kmaz pun duk sni asik mkn mknan arabb jee..smpai xrti nk plihh..rti2 depa ni sdpp kann..ok la kat sana pun leh jmpa mnu mcm tu kann..

ibundo said...

salam ida. sedap2 nampak makanan tu. briyani betul2 meliurkan..

anie,Nagoya said...

looo...ingatkan pekena nasi beriani dr dia ke?hehehe...eh.eh..
lupa...

Assalammuallaikum.

Ida sekeluarga sihat?lama sggh tak sentuh blog.pc tiap2 ari sentuh.tp klik benda lain.masa yg terhad tak de masa nak wat blog walking.insyAllah...jika diizinkan akan mula berblog kembali.ahai...ayat bunyi cam le blog kita tu penting.gehehehe...

JaSSNaNi said...

assalamualaikum..
ida, on saturday nani pun kuar makan nasi beriyani gak.. kat JM Beriyani House bangi.. sedap sangat.. memang the best yang nani pernah makan ngan abang.. tapi harga kat sini biasa2 je.. sepinggan nasi beriyani gam ayam rm16.70 kalau beriyani gam kambing plak rm17.80 .. hmmm berbaloi dan sangat sedap.. :) nanti kalau balik malaysia, cuba lah JM Beriyani tu.. sedappp..

aneepz said...

salam kak,
saya nak gne beberapa gamba makanan dalam ni nak wat sbgy rujukan restoran halal di jepun.. meminta kebenaran..

jzkk

-hanif, fukuoka-