My Cooking Dairy ..... From touch of my hand .... Some my story

Wednesday, February 15, 2012

Gambar kek tempahan lagi

 ASSALAMUALAIKUM semua.......hari ni layan gambar jer la yer...scroll cake / graduation cake ni tahun lepas punya cerita daaa.....lama dh. Kawan ida yati tempah utk adik ipar dia, 2 in 1 punya kek la ni. ehhhh..kek apa erkk, ohhhh kek chocolate indulgence rasanya.

 Kek bunga ala2 bunga sakura ni pun tahun lepas punya citer gak.....kawan ida Dayang tempah utk  b'day dia....ni pun Chocolate Indulgence versi tak 100 % ikut buku he..he. Ingat len kali nak buat yg betul2 ikut resepi dia....kalau buat nanti tepek resepi sini.

 Haaa..ni tahun 2012 punya citer. Kawan ida, Intan tempah saja utk makan2 ja. Comotnyer lelehan coklat ituuu..huhuuuu.Death by Chocolate Cake...dh beberapa kali buat kek cokelat ni.....sgt sedap!
Ida amik tempahan bukan serious sgt.......ida terpaksa tolak tempahan jika ida sibukk dan ada sbb tertentu...just suka2 jer ni.

8 comments:

Cheq Sue said...

kak ida...biar betul tu, 2013. He he he...

kalau masa luang memang seronok nak ambil tempahan kan...

ijayuji said...

Salam kak! Aduhhhhhhh naik coklat mata putih kita :D kaya dgn cekelat sumenyer! Yg ada munga sakura tu santek! Pandai akak, klu kitalah tak jadi munga :D

mama sara nur said...

assalam Ida
tq ye he he
tempahan kek, bestkan dpt luangkan masa ambik tempahan kek
cantik deco ida ni,kaya dgn coklat yg melimpah, ni kalu anak bukan main suke coklat2 ni..

rahel said...

Salam Kak Ida,lama gue tak singgah,byk dah yg terlepas..cute2 semua kek tu..tapi tak tahan tengok toping coklat yang mengkilat tu..silau mata gue..hehe.

Ida,Japan said...

c.sue...oppps silap nk taip 2012 pi taip 2013 lak..tq ingatkan akak

ika...baking ikut selera penempahnyer he..he,munga sakura yg tak baper jadi tu ikaa..bole la

Ida,Japan said...

sara....ida saja amik tempahan suka2 jer ni,tak leh serious sgt sbb tak cukup masa...tq yer sara

Ida,Japan said...

rahel....silap tadi nk pesan sebelum terjah sini nk kena pakai spek itam dulu..baru tak silau he,..he

quinnie said...

memang tak tahan nengok kek deco2 cam gini..saya baru nak belajar deco2 kak...hehehe